
Hoofdgerecht
Karbonade met rooibos en zoete chilisaus
4 personen
25 minuten
Voorbereiden
Bestrooi de karbonades met zout en peper. Meng de ingredièˆnten voor de marinade door elkaar en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Laat de marinade afkoelen. Leg het vlees in de koelkast minimaal 4 uur (of een nacht) in de marinade. Steek de barbecue aan.
Bereidinsgwijze
- Rooster de karbonades op de barbecue in 5-6 minuten goudbruin en gaar.
- Roer alle ingredièˆnten voor de saus door elkaar en serveer deze saus bij het vlees. Lekker met een groene salade.
Bereidingstip
Vervang de gembersnippers in dit recept door mangochutney.
Neem korianderpoeder in plaats van kardemom.
- 4 schouderkarbonades
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 150 milliliter tomatenketchup
- 150 milliliter mangochutney
- 400 milliliter rooibosthee (sterk)
- 1 eetlepel worcestershiresaus
- 75 milliliter rodewijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- 200 milliliter barbecuesaus
- 75 milliliter zoete chilisaus
- 1 eetlepel gembersnippers op siroop (fijngehakt)
- 0.5 theelepel kardemompoeder