
Hoofdgerecht
Karbonades gemarineerd met donker bier
4 personen
20 minuten
Een eenvoudig recept nodig met weinig calorieën? Deze karbonades met een marinade van donker bier zijn de perfecte combinatie van lekker en gezond.
Overige tijden
Voorbereiden
Leg de karbonades in een platte schaal en verdeel de kruiden, jeneverbessen en knoflook erover. Meng de suiker met de olijfolie en het bier en giet dit over het vlees. Dek af en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Bereidingswijze
- Dep het vlees droog en rooster het in circa 15 minuten aan beide kanten bruin onder de grill. Bestrijk het tussendoor een paar keer met de marinade.
- Lekker met een spinaziesalade en aardappels met rozemarijn uit de oven.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 245 kcal |
Koolhydraten | 1 g |
Eiwit | 24 g |
Vet Waarvan verzadigd |
16 g 6 g |
- 4 schouderkarbonades
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes verse tijm
- 2 jeneverbessen
- 2 teentjes knoflook (geplet)
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 fles donkerbruin bier