
Bijgerecht, Borrelhapje
Kerstboombrood met kaas en kruidenboter
32 personen
85 minuten
Bereidingswijze
- Meng de broodmix met de helft van de kruidenboter en de melk en kneed tot een stevig deeg.
- Leg het deeg in een kom en dek af met een theedoek. Laat circa 10 minuten rijzen op een warme plaats.
- Verdeel het deeg vervolgens in 32 porties en rol tot kleine bolletjes.
- Leg de broodbolletjes op de bakplaat losjes tegen elkaar aan in de vorm van een kerstboom.
- Leg een theedoek over het deeg en laat nog circa 30 minuten rijzen.
- Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
- Bak het brood circa 15 minuten in de oven.
- Neem uit de oven en bestrijk met de rest van de kruidenboter.
- Bestrooi met de geraspte kaas en bak het brood in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
- Bestrooi het brood rijkelijk met groene kruiden en eventueel nog wat extra kaas.
Bereidingstip
Leg de bolletjes niet te dicht tegen elkaar, ze rijzen nog.
Variatie
Varieer naast kaas en kruidenboter ook eens met diverse andere smaakcombinaties: – rode pesto, mozzarella en basilicum – chorizo en tomaat – geitenkaas en walnoten – appel, banaan en kaneel – hazelnootpasta, pecannoten en rozijnen
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 85 kcal |
Koolhydraten | 8 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
4 g 2 g |
- 500 gram witbroodmix
- 100 gram kruidenboter (gesmolten)
- 250 milliliter melk
- 100 gram oude kaas (geraspt)
- 1 handje groene kruiden (fijngehakt)