
Lunch, Ontbijt, Taart & cake
Kerstkrans met rauwe ham, pistachenoten en feta
8 personen
40 minuten
Lekker hartig ontbijtje voor tijdens de kerst: een kerstkrans van croissantdeeg, rauwe ham, pistache en feta!
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de ham met de knoflook, kerrie, de helft van de pistachenoten en de feta.
- Neem het croissantdeeg uit de verpakking en snijd de driehoekige deegplakken los. Zet een kom van 10-12 cm ∅ cm in het midden van de bakplaat.
- Leg de korte zijdes van de driehoeken iets overlappend tegen de kom aan. Haal dan de kom weg zodat je een stervormige deeglap krijgt met een gat in het midden.
- Verdeel de vulling over het deeg en houd hierbij de randen en punten van het deeg vrij. Sla de punten over de vulling naar het midden en plak ze vast aan de onderkant van de korte deegzijdes.
- Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met de rest van de nootjes. Bak de krans in het midden van de oven in circa 18 minuten gaar en goudbruin.
Bereidingstips
- Vervang de rauwe ham in dit recept ook eens door gekookte ham.
- Neem pecan- of hazelnoten in plaats van pistachenoten.
- Gebruik voor een iets grotere krans blikjes croissantdeeg extra large. Je hebt dan circa 1,5 keer de vulling nodig.
Eet dit in combinatie met het avocado gerecht en de Spicy Café Latte voor een compleet kerstontbijt!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 380 kcal |
Koolhydraten | 25 g |
Eiwit | 19 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 8 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 3,4 g |
- 300 gram rauwe hammen (grof gehakt)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 mespunt kerriepoeder
- 100 gram pistachenoten (grof gehakt)
- 100 gram feta (verkruimeld)
- 2 blikjes croissantdeeg
- 1 ei (losgeklopt)