Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders

Kerstmenu: proef het Zuiden

18 december 2018 - door Jan Linders

Een Kerstmenu samenstellen kan een boel stress met zich meebrengen. Wij helpen je graag een handje en hebben daarom een compleet menu voor je gemaakt! Dit keer helemaal in het thema Zuid, een Kerstmenu boordevol heerlijk streekproducten om van te genieten.

Meer tips over het samenstellen en voorbereiden van het perfecte menu zonder stress? Lees dan ook dit artikel: 9 tips voor een onvergetelijk kerstdiner.

Voorgerecht: Kleurrijke plank met pincho’s

Kleurrijke versnaperingen geven niet alleen je borrel een extra feestelijk tintje. Deze Noord-Spaanse pinchos zijn echte eyecatchers én smaaksensaties als voorgerecht!

Onze Trots Limburgse vleeswaren en salades vertegenwoordigen de authentieke smaak van het zuiden. Ze zijn bereid met alleen de beste ingrediënten en volgens traditioneel of bijzonder recept, dat vaak van generatie op generatie is doorgegeven. Dit past perfect in een Kerstmenu met een Zuidelijk tintje 😉 .

Eigenlijk kun je de smaakcombinaties helemaal zelf verzinnen, maar uiteraard hebben we vast wat suggesties voor je op een rij gezet!

Hoofdgerecht: Varkensrollade met krieltjes en groente uit de oven

Dit meesterwerk komt uit eigen streek! Varkensrollade met krieltjes en groente uit de oven, lekker gekruid met rozemarijn en tijm. Tip: haal de rollade 30 minuten voordat je begint uit de koeling. Dan komt het vlees mooi op kamertemperatuur.

Serveer een heerlijk glas Le Chiantigiane Chianti Reserva bij dit hoofdgerecht, deze robijnrode wijn met een rijk aroma en fruitige tonen past er perfect bij. Liever een biertje? Pak dan een Straffe Hendrik Tripel, stevig en kruidig bier met tonen van koriander, gember en sinaasappel. Meer tips over het combineren van bier en spijs vind je hier.

Bijgerecht: Witlofsalade met fruit en blauwschimmelkaas

Presenteer deze witlofsalade met fruit en blauwschimmelkaas in een grote schaal of vul per persoon een klein schaaltje. De witlof die je bij Jan Linders in de schappen vindt, wordt met zorg en aandacht geteeld door onze teler uit Limburg. Maak het gerecht helemaal af met onze prachtige eetbare bloemen!

Nagerecht: Hemelse witte-taartje met mango-passievruchtengelei

Dit taartje van Hemelse witte met mango-passievruchtengelei hoeft niet in de oven, de koeling doet het werk voor je! Hemelse witte wordt ambachtelijk bereid op de boerderij in Sevenum.

De witte chocolade combineert zeer goed met de friszoete gelei van mango en passievrucht, een zeer lekkere afsluiter van het Kerstdiner.

Fan van vis? Bekijk dan dit Kerstmenu met vis in de hoofdrol.

Zelf een Kerstmenu samenstellen? Bekijk hier al onze Kerstrecepten!

kerstkerstdinermenu

Ook interessant

Genieten

De perfecte kaasplank

Genieten

Oliebollen serveer je zo

Genieten

Kerstmenu met vis in de hoofdrol

Genieten

De perfecte steak

Genieten

Combineren kun je leren: bier & spijs

Genieten

9 tips voor een onvergetelijk kerstdiner

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-300x250-2019-Carnaval-1.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?