
Hoofdgerecht
Ketjapkarbonades met nasi en sambalboontjes
4 personen
40 minuten
Dit Indonesische gerecht staat in 40 minuutjes op tafel: ketjapkarbonades met nasi en sambalboontjes. Smakelijk!
Bereidingswijze voor ketjapkarbonades
- Bestrijk de karbonades dun met de sambal. Verhit de olie en bak de karbonades aan beide kanten bruin. Voeg de ketjap en het citroensap toe en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten sudderen op een lage stand.
- Maak intussen de nasi. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg toe aan de rijst. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met het kippenbouillonblokje.
- Wrijf de overige ingrediënten voor de nasi in een vijzel tot een pasta. Voeg de kruidenpasta toe aan de gare rijst en bak de gekruide rijst daarna nog even op in de rest van de olie.
- Verhit de olie voor de sambalboontjes en bak hierin de sperziebonen circa 5 minuten op een hoge stand.
- Voeg de ui, knoflook, sambal en komijn toe en roerbak nog circa 5 minuten. Zet de warmtebron laag en laat de boontjes zonder deksel gaar, maar nog wel knapperig, worden. Serveer de boontjes met de karbonades en de nasi.
Meer Indonesische gerechten bekijken? Klik dan hier!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 850 kcal |
Koolhydraten | 114 g |
Eiwit | 40 g |
Vet Waarvan verzadigd |
25 g 6 g |
- 4 ribkarbonades of 4 schouderkarbonades
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels ketjap manis
- 0.5 citroen (uitgeperst)
- voor de nasi
- 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 theelepels gemberwortels (geraspt) of 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 500 gram witte rijst
- 1 kippenbouillontablet
- 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 mespunt nootmuskaatpoeder
- voor de boontjes
- 1 eetlepel arachideolie of 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram sperziebonen (in stukjes)
- 1 ui (in ringen)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)