Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders

Lekker gourmetten met de kids

Door Jan Linders

Lekker gourmetten! Wist je dat je ook heel goed frikandel, hotdogs én mini pizza’s kunt gebruiken tijdens het gourmetten? Wij hebben een aantal leuke recepten voor je waar de kids naar uit zullen kijken!

Pancake met nutella en pepernoten of fruit

Ingrediënten
voor ca. 8 stuks

  • 100 gram bloem, gezeefd
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 ei
  • 15 gram boter, gesmolten
  • 150 ml melk
  • snuf zout
  • 1 eetlepel nutella
  • paar pepernoten, grof gehakt
  • stukjes fruit

Zo maak je ze:
Doe de bloem, de bakpoeder, het, de boter, de melk en het zout in een shaker en schud tot een klontvrij beslag.

Verhit een beetje boter in een gourmetpannetje en schenk er zoveel beslag in dat het pannetje vol is.

Zodra er belletjes zichtbaar zijn, kun hem omdraaien. Bak dan de andere kant nog even tot ook deze goudbruin is.

Leg hem op je bord en bestrijk met nutella. Strooi er pepernoten over of leg er stukjes fruit op.

Hotdog in croissantdeeg

Ingrediënten
voor ca. 8 stuks

  • 1 blik croissantdeeg
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 blik knakworstjes, uitgelekt

Zo maak je ze:
Rol het croissantdeeg uit, druk de naden dicht en bestrijk dun met tomatenketchup.

Snijd het croissantdeeg in 8 gelijke stukken en rol een knakworstje in elk stuk croissantdeeg.

Smelt een beetje boter in een gourmetpannetje en bak het croissantdeeg rondom bruin en fluffy.

Geef er snacktomaatjes, snackkomkommer en snackpaprika bij.

Sinthamburger met kerstomaatjes en courgette

Ingrediënten
voor ca. 4 stuks

  • 2 kant-en-klare hamburgers
  • 8 kerstomaatjes
  • 4 plakken courgette, gehalveerd

Zo maak je ze:
Steek met een sint- of pietsteker kleine hamburgertjes uit de hamburger. Je kunt er 2 per hamburger uitsteken (de rest kun je eventueel kneden en er een klein hamburgertje van vormen).

Smelt een beetje boter in een gourmetpannetje en bak het sterhamburgertje met 2 kerstomaatjes en 2 halve courgetteplakjes aan beide kanten bruin.

Mini-pizza

Ingrediënten
voor 4-5 stuks

  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 2 eetlepels barbecuesaus
  • naar keuze van de tafel: champignons, ui, paprika, spekjes, geraspte kaas

Zo maak je ze:
Steek met een ronde steker in de maat van een gourmetpannetje 4 of 5 mini-pizza’s uit.

Bestrijk met barbecuesaus (of een andere saus die op tafel staat).

Beleg de pizza met wat je lekker vindt, er staat vast genoeg op tafel.

Bestrooi met geraspte kaas en bak de pizza in het gourmetpannetje.

Dek het pannetje een paar minuten af zodat de kaas extra goed smelt.

Frikandelspies Hawai

Ingrediënten
voor ca. 4 stuks

  • 2 frikandellen
  • 4 kerstomaatjes
  • 4 stukjes ananas

Zo maak je ze:
Snijd elke frikandel in 4 stukken. Knip 4 satéprikkers af zodat de prikker in een gourmetpannetje past.

Rijg aan elke prikker een stukje frikandel, een kerstomaatje, een frikandel en een stukje ananas, meer past niet aan de prikker.

Smelt een beetje boter in een gourmetpannetje en bak de frikandelspies in het pannetje aan alle kanten bruin.

Smakelijk! Meer gourmet inspiratie nodig? Bekijk al onze recepten hier.

gourmetgourmettenkidssinterklaas

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?