
Hoofdgerecht
Kikkenerwtencurry met bloemkool
4 personen
30 minuten
Heerlijk recept voor een Aziatische curry van kikkererwten en bloemkool (uit eigen streek!). Eenvoudig te maken en binnen 30 minuten op tafel.
Werkwijze
- Verhit een wokpan en bak hierin de currypasta circa 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
- Roer de kikkererwten en bloemkool erdoor en laat de curry afgedekt circa 15 minuten zachtjes stoven.
- Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Verwarm intussen het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met het naanbrood.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 605 kcal |
Koolhydraten | 85 g |
Eiwit | 22 g |
Vet Waarvan verzadigd |
18 g 7 g |
Vezels | 16 g |
Zout | 1,9 g |
- 1 bakje boemboe groene curry
- 400 milliliter kokosmelk
- 400 gram kikkererwten (uitgelekt, blik)
- 1 bloemkool (in roosjes)
- 4 naanbroden