
Hoofdgerecht
Kikkererwten stamppot uit de oven met aubergine en gehakt
4 personen
45 minuten
Wil je verrassen met een lekkere stamppot? Met deze stamppot zorg je voor een smaakexplosie!
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ÂșC.
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout.
- Giet af, laat uitlekken en stamp fijn met de melk en de hummus.
- Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de aubergine gaar.
- Meng de gebakken aubergine met de aardappelpuree.
- Meng de kikkererwten met de shoarmakruiden, rode peper en het gehakt.
- Verdeel dit gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en schep hierop de puree.
- Bak de schotel circa 20 minuten in de oven.
- Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
Smakelijk!
- 750 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
- 125 milliliter melk
- 1 bakje hummus (kant-en-klaar)
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 aubergines (in grove stukken)
- 1 blik kikkererwten
- 3 theelepels shoarmakruiden
- 0.5 rode peper (fijngehakt)
- 400 gram half-om-half gehakt
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)