Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Kikkererwten stamppot uit de oven met aubergine en gehakt

4 personen
45 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Wil je verrassen met een lekkere stamppot? Met deze stamppot zorg je voor een smaakexplosie!

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ÂșC.
  2. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  3. Giet af, laat uitlekken en stamp fijn met de melk en de hummus.
  4. Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de aubergine gaar.
  5. Meng de gebakken aubergine met de aardappelpuree.
  6. Meng de kikkererwten met de shoarmakruiden, rode peper en het gehakt.
  7. Verdeel dit gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en schep hierop de puree.
  8. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven.
  9. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

Smakelijk!

  • 750 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
  • 125 milliliter melk
  • 1 bakje hummus (kant-en-klaar)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 aubergines (in grove stukken)
  • 1 blik kikkererwten
  • 3 theelepels shoarmakruiden
  • 0.5 rode peper (fijngehakt)
  • 400 gram half-om-half gehakt
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
auberginegehaktherfsthummuskikkererwtenstamppot

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?