
Hoofdgerecht
Kikkererwtenstoof met paprika
4 personen
35 minuten
Deze vega stoof van kikkererwt en paprika is een ontzettend lekker én gezond! Een lekker groente gerecht wat met een half uur op tafel staat.
Bereidingswijze
- Verhit de olie, voeg de specerijen toe en roerbak ½ minuut.
- Voeg de uien toe en roerbak circa 8 minuten op middelhoge stand tot de uien zacht en iets gekleurd zijn.
- Voeg de kikkererwten en knoflook toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg eventueel de rode peper, honing en paprika toe en bak 5 minuten, tot de paprika zacht is.
- Giet de bouillon erbij en kook onafgedekt circa 8 minuten op middelhoge stand.
- Druk met de achterkant van een lepel een deel van de kikkererwten plat en kook al roerend nog 3-5 minuten.
- Serveer eventueel met een schepje crème fraîche en bestrooi met de peterselie.
Bereidingstip
Vervang de kikkererwten in dit recept door andere peulvruchten.
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel komijnpoeder (djinten)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 5 rode uien (gesnipperd)
- 2 blikken kikkererwten (uitgelekt, à 400 g)
- 5 teentjes knoflook (geperst)
- evt. 1 rode peper (fijngehakt)
- 2 eetlepels honing
- 4 rode paprika's (in stukjes)
- 400 milliliter groentebouillon
- evt. 100 milliliter crème fraîche
- 0.5 bosje platte peterselie (grof gehakt)