
Hoofdgerecht
Kip cacciatore met paddenstoelen
4 personen
90 minuten
Kip cacciatore, kip zoals de jager hem zou maken. Heerlijk gestoofde kippenbouten met paddenstoelen in tomatensaus. Lust je geen champignons? Laat ze lekker weg of vervang ze voor zwarte olijven!
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kippenbouten op middelhoge stand een voor een aan beide kanten in circa 8 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd apart.
- Zet de warmtebron laag en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan het bakvet. Bak al roerend circa 10 minuten.
- Voeg de knoflook, peterselie, rozemarijn en rode peper toe en bak nog 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak 8 minuten mee.
- Giet de wijn erbij en kook tot ongeveer de helft van de wijn is ingekookt. Voeg de tomaten toe en kook circa 20 minuten op een lage stand.
- Voeg de kip weer toe en zorg ervoor dat de saus de kip helemaal bedekt. Stoof circa 30 minuten afgedekt op een lage stand, tot het vlees gaar is.
- Kook intussen de rijst en serveer de stoof met de rijst.
Wijnadvies
Bij deze jachtschotel schenk je Sensi Chianti.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 655 kcal |
Koolhydraten | 76 g |
Eiwit | 28 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 6 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 0,3 g |
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 kippenbouten of 6 kippenpoten
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 wortel (geraspt)
- 2 stengels bleekselderij (in blokjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 2 takjes rozemarijn
- 0.5 rode peper (fijngehakt)
- 300 gram champignons
- 125 milliliter rode wijn
- 2 blikken tomatenblokjes
- 300 gram rijst