
Hoofdgerecht
Kip-gyros met tzatziki
4 personen
25 minuten
Een echte Griekse specialiteit: wraps met kip-gyros en tzatziki. Heerlijk en makkelijk te bereiden. Let op: het vlees moet minimaal 2 uur marineren.
Weinig tijd? Gebruik dan de kip-gyros van Jan Linders.
Werkwijze
- Meng alle kruiden en specerijen met 2 eetlepels olijfolie en het citroensap. Doe de kip erdoor en laat minimaal 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
- Meng de yoghurt, knoflook, munt en komkommer met de rest van de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Gril de kip in een hete grillpan in 4-5 minuten gaar tot er mooie grillstrepen ontstaan. Rol de gegrilde kip met de repen paprika en uienringen in een wrap.
- Serveer de kip-gyros met tzatziki.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 485 kcal |
Koolhydraten | 43 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 7 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 1,3 g |
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 0.5 theelepel kaneelpoeder
- 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
- 4 eetlepels olijfolie
- 0.5 citroen (uitgeperst)
- 300 gram kipfilets (in reepjes)
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 handje munt (fijngehakt)
- 1 komkommer (uitgelekt, geraspt)
- 4 tortillawraps
- 1 rode paprika (in repen)
- 1 rode ui (in ringen)