
Hoofdgerecht
Kip met rijst en kikkererwten
4 personen
30 minuten
Een heerlijke kruidige schotel van kipfiletblokjes, wortel, kikkererwten en rijst.
Benodigdheden
- Aluminiumfolie
Werkwijze
- Kook de rijst. Giet af en laat de rijst droog stomen.
- Verhit intussen de olie en bak hierin de ui en wortel circa 5 minuten.
- Voeg de kikkererwten, komijnpoeder, knoflook en bouillon toe en schep goed om.
- Leg de stukjes kip op de groenten en dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie.
- Keer na circa 10 minuten de stukjes kip om, dek weer af en gaar circa 5 minuten verder.
- Schep de dille door de rijst en serveer met de kipschotel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 565 kcal |
Koolhydraten | 63 g |
Eiwit | 41 g |
Vet Waarvan verzadigd |
15 g 2 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 1,5 g |
- 250 gram tover rijst
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 wortels (geraspt)
- 400 gram kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt, blik)
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 4 teentjes knoflook (geperst)
- 400 milliliter groentebouillon of
- 400 milliliter kippenbouillon
- 500 gram kipfiletblokjes
- 1 bosje dille (gehakt)