
Hoofdgerecht
Kip pilav met nectarine en amandel
4 personen
20 minuten
Kip, fruit en noten. Dit is allemaal te vinden in dit kip pilav met nectarine en amandel recept. Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!
Bereidingswijze voor kip pilav met nectarine en amandel
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de kipblokjes en sjalot op middelhoge stand goudbruin. Voeg de amandelen toe en bak op een lage stand een paar minuten mee.
- Voeg de rijst en bouillon toe en roer goed door. Leg een deksel op de pan en kook de rijst in circa 10 minuten gaar.
- Halveer intussen de nectarines en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep door de pilav.
- Laat het gerecht afgedekt nog circa 5 minuten garen. Bestrooi met de peterselie.
Bereidingstip
Vervang in dit recept de peterselie ook eens door koriander.
Neem perziken of ananas (eventueel uit blik) in plaats van nectarines.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 405 kcal |
Koolhydraten | 61 g |
Eiwit | 21 g |
Vet Waarvan verzadigd |
8 g 1 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 1,3 g |
- 1 eetlepel olie
- 200 gram kipfilets (in zeer kleine blokjes)
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 20 gram blanke amandelen (grof gehakt)
- 300 gram snelkookrijst
- 500 milliliter kippenbouillon (heet, van 1 tablet)
- 3 nectarines (gewassen, rijpe)
- 1 handje platte peterselie (fijngehakt)