
Hoofdgerecht
Kip tikka masala met rijst en naan
4 personen
25 minuten
Deze heerlijke kip tikka masala met rijst en naan laat je een hele tijd wachten, maar wie fan is van de Indiase keuken moet dit gerecht een keer proberen!
Overige tijden
240 minuten marineertijd
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de marinade met een snuf zout en 1 theelepel peper. Leg de kip erin en laat afgedekt minimaal 4 uur of een nacht marineren in de koelkast.
Bereidingswijze
- Verwarm de ovengrill voor of gebruik een hete grillpan. Dep de gemarineerde kipstukken een beetje droog. Rooster de kip in een lage ovenschaal niet te dicht onder de ovengrill of in een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar. Houd apart en zet de oventemperatuur op 200ºC.
- Smelt de boter voor de saus. Fruit hierin de knoflook, rode peper en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de komijn- en paprikapoeder toe. Schep de tomatenblokjes met sap en de kookroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes sudderen, tot de saus is ingedikt. Kook intussen de rijst.
- Verwarm de kip in de saus. Bak het naanbrood af in de oven. Bestrooi de kip met de koriander en serveer met de rijst en naan.
Bereidingstip
Liever wat meer groente in dit recept? Vervang de rijst dan door sperziebonen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 855 kcal |
Koolhydraten | 95 g |
Eiwit | 44 g |
Vet Waarvan verzadigd |
33 g 14 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 1,3 g |
- 4 kipdijfilets (in stukken, ca. 600 g) of 4 kipfilets (in stukken, ca. 600 g)
- 250 gram basmatirijst
- 2 naanbroden
- 1 handje koriander
- Voor de marinade
- 250 milliliter yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 0.5 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel verse gember (geraspt)
- Voor de saus
- 1 eetlepel boter
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 200 milliliter kookroom