
Hoofdgerecht
Kipfilet met rijst en paddenstoelen-roomsaus
4 personen
20 minuten
Met rijst en kip kun je zeker variëren. Combineer het eens met een paddenstoelen-roomsaus. Erg lekker en makkelijk om te maken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig en goudbruin. Voeg de ui en azijn toe en bak nog 2 minuten mee.
- Voeg de kipfilet en paddenstoelen toe en bak 5 minuten op een hoge stand. Voeg vervolgens de crème fraîche en de spinazie toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng op smaak met peper en laat nog 5 minuten pruttelen.
- Serveer de rijst met de kip en romige paddenstoelensaus.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 645 kcal |
Koolhydraten | 60 g |
Eiwit | 28 g |
Vet Waarvan verzadigd |
31 g 16 g |
Vezels | 5 g |
Zout | 1,9 g |
- 300 gram zilvervliesrijst of 300 gram rijst
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 gram spekblokjes
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 200 gram kipfilets (in blokjes)
- 400 gram gemengde paddenstoelen (grof gesneden)
- 250 gram crème fraîche
- 200 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
- 0.5 groentebouillonblokje