Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Kipschnitzel Milanese

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Lekker, simpel én binnen een half uurtje op tafel: Kipschnitzel Milanese!

Werkwijze

  1. Verwarm de ovengrill.
  2. Snijd de kipfilets horizontaal door en sla ze plat tussen vershoudfolie. Verwijder de folie en bestrooi met zout en peper.
  3. Haal de kip door de bloem. Verhit de boter en bak hierin de kipschnitzels in circa 3 minuten per kant goudbruin. Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
  4. Voeg aan het bakvet de olijfolie toe en fruit hierin de ui en knoflook.
  5. Voeg de tomatenblokjes met sap en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus en laat iets inkoken.
  6. Meng de eieren met de Parmezaanse kaas en de oregano. Verdeel dit eimengsel over de schnitzels en gratineer ze (niet te dicht) onder de hete ovengrill.
  7. Serveer de kipschnitzels met de tomatensaus. Serveer met tagliatelle of spaghetti.
  • 4 kipfilets (circa 125 g)
  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter of 50 gram vloeibaar bakproduct
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
kipkipschnitzelmilanesepastaschnitzel

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?