
Hoofdgerecht
Kipschnitzel Milanese
4 personen
25 minuten
Lekker, simpel én binnen een half uurtje op tafel: Kipschnitzel Milanese!
Werkwijze
- Verwarm de ovengrill.
- Snijd de kipfilets horizontaal door en sla ze plat tussen vershoudfolie. Verwijder de folie en bestrooi met zout en peper.
- Haal de kip door de bloem. Verhit de boter en bak hierin de kipschnitzels in circa 3 minuten per kant goudbruin. Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
- Voeg aan het bakvet de olijfolie toe en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de tomatenblokjes met sap en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus en laat iets inkoken.
- Meng de eieren met de Parmezaanse kaas en de oregano. Verdeel dit eimengsel over de schnitzels en gratineer ze (niet te dicht) onder de hete ovengrill.
- Serveer de kipschnitzels met de tomatensaus. Serveer met tagliatelle of spaghetti.
- 4 kipfilets (circa 125 g)
- 100 gram bloem
- 50 gram boter of 50 gram vloeibaar bakproduct
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 eieren (losgeklopt)
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 theelepel gedroogde oregano