Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Kipshoarma met knoflooksaus
Hoofdgerecht

Kipshoarma met knoflooksaus en zoetzure ui

2 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Zin in shoarma? Maak dan eens dit recept: kipshoarma met knoflooksaus en zoetzure ui. Maak de knoflooksaus zelf, dat smaakt nóg lekkerder! Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!

Bereidingswijze voor kipshoarma met knoflooksaus

  1. Meng in een kommetje de rode ui met de azijn, suiker en een snuf zout. Laat staan en schep regelmatig om. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de kip­ reepjes met de shoarmakruiden in circa 8 minuten goudbruin.
  3. Meng de knoflook met de mayonaise, yoghurt, zout en peper. Verwarm de pitabroodjes kort in de oven. Serveer de broodjes met de kipshoarma, knoflooksaus, komkommer, ijsbergsla, tomaat en de zoetzure ui.
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
9 g
Vezels 4 g
Zout 2,3 g
  • 1 rode ui (in dunne ringen)
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 250 gram kipdijfilets (in reepjes) of
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 4 pitabroodjes
  • 50 gram ijsbergsla (in reepjes)
  • 1 tomaat (in plakjes)
  • 0.5 komkommer (in plakjes)
hoofdgerechtkipknoflooksausshoarmaui

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?