
Hoofdgerecht
Kipshoarma met knoflooksaus en zoetzure ui
2 personen
25 minuten
Zin in shoarma? Maak dan eens dit recept: kipshoarma met knoflooksaus en zoetzure ui. Maak de knoflooksaus zelf, dat smaakt nóg lekkerder! Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!
Bereidingswijze voor kipshoarma met knoflooksaus
- Meng in een kommetje de rode ui met de azijn, suiker en een snuf zout. Laat staan en schep regelmatig om. Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de kip reepjes met de shoarmakruiden in circa 8 minuten goudbruin.
- Meng de knoflook met de mayonaise, yoghurt, zout en peper. Verwarm de pitabroodjes kort in de oven. Serveer de broodjes met de kipshoarma, knoflooksaus, komkommer, ijsbergsla, tomaat en de zoetzure ui.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 665 kcal |
Koolhydraten | 56 g |
Eiwit | 36 g |
Vet Waarvan verzadigd |
33 g 9 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 2,3 g |
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 250 gram kipdijfilets (in reepjes) of
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels mayonaise
- 100 gram Griekse yoghurt
- 4 pitabroodjes
- 50 gram ijsbergsla (in reepjes)
- 1 tomaat (in plakjes)
- 0.5 komkommer (in plakjes)