
Hoofdgerecht
Kipstoof uit de oven
4 personen
75 minuten
Zin in een lekkere kipstoof? Goed idee! In een kwartier staat dit gerecht in de even. Even een uurtje geduld en je kunt aan tafel.
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote ovenvaste braad pan. Bestrooi de kip met de bloem en voeg toe aan de pan. Bak aan beide kanten in circa 5 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd apart.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Voeg de ui, prei, bleekselderij en wortel toe aan de pan en roer goed.
- Voeg dan de aardappels, 700 milliliter bouillon en de kip toe en stoof afgedekt 1 uur in de oven.
- Voeg de spinazie toe, roer door en bak onafgedekt circa 10 minuten verder in de oven.
- Pureer intussen de peterselie met de overige bouillon en het citroensap. Giet bij de stoof en bestrooi met het fijngehakte loof van de bleekselderij.
- 5 eetlepels olijfolie
- 4 kipdijfilets
- 2 eetlepels bloem
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 preien (in dikke ringen)
- 4 stengels bleekselderij (loof apart, in boogjes)
- 1 wortel (in plakjes)
- 300 gram aardappels (in blokjes)
- 750 milliliter kippenbouillon
- 100 gram spinazie (panklaar)
- 1 bosje peterselie
- 1 citroen (sap)