Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Kipstoof uit de oven

4 personen
75 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Zin in een lekkere kipstoof? Goed idee! In een kwartier staat dit gerecht in de even. Even een uurtje geduld en je kunt aan tafel.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote ovenvaste braad­ pan. Bestrooi de kip met de bloem en voeg toe aan de pan. Bak aan beide kanten in circa 5 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd apart.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Voeg de ui, prei, bleekselderij en wortel toe aan de pan en roer goed.
  4. Voeg dan de aardappels, 700 milliliter bouillon en de kip toe en stoof afgedekt 1 uur in de oven.
  5. Voeg de spinazie toe, roer door en bak onafgedekt circa 10 minuten verder in de oven.
  6. Pureer intussen de peterselie met de overige bouillon en het citroensap. Giet bij de stoof en bestrooi met het fijngehakte loof van de bleekselderij.
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 kipdijfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 preien (in dikke ringen)
  • 4 stengels bleekselderij (loof apart, in boogjes)
  • 1 wortel (in plakjes)
  • 300 gram aardappels (in blokjes)
  • 750 milliliter kippenbouillon
  • 100 gram spinazie (panklaar)
  • 1 bosje peterselie
  • 1 citroen (sap)
weekmenu-11

Ook interessant

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Recepten

Zalm-tandoorispiesjes

Recepten

Asperge ‘Caesar’

Recepten

Tortilla met garnalen-ananassaté

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?