
Hoofdgerecht
Kipstoofpotje met bier en pastinaakpuree
4 personen
60 minuten
Een traditionele stoofpot, maar dan anders: kipstoofpotje met bier en pastinaakpuree. Extra lekker doordat de kip lang in het bier heeft gesudderd.
Bereidingswijze
- Bestrooi de kip met zout en peper.
- Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de kip op hoge stand in circa 10 minuten rondom goudbruin.
- Neem de kip uit de pan en voeg de ui en knoflook toe.
- Fruit de ui en knoflook glazig, roer de bloem erdoor en bak nog circa 1 minuut.
- Voeg vervolgens het bier, de slagroom en bouillon toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook.
- Zet de warmtebron laag, doe de kip terug in de pan, voeg de rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel circa 1 uur sudderen op een lage stand.
- Kook intussen de pastinaak in circa 10 minuten (aardappels 20 minuten) gaar.
- Stamp tot een grove puree, voeg de boter toe en breng op smaak.
- Voeg de champignons toe aan de stoofpot en kook deze nog 5 minuten mee.
- Als de saus nog wat vloeibaar is, kun je hem eventueel op een hoge stand verder laten inkoken.
- Serveer met de pastinaakpuree bestrooi het kipstoofpotje met bier en pastinaakpuree met wat peterselie.
- 4 kippenbouten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 uien (in ringen)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 eetlepels bloem
- 30 milliliter donker bier
- 200 milliliter slagroom
- 100 milliliter kippenbouillon
- 2 takjes rozemarijn of
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 150 gram champignons (in kwarten)
- 750 gram pastinaken / aardappels (geschild, in stukken)
- 25 gram boter
- 1 handje peterselie (fijngehakt)