
Hoofdgerecht
Kiptajine met pruimen
4 personen
60 minuten
Stoofgerecht met malse kip en heerlijke pruimen. Lekker langzaam gegaard, gemaakt met Marokkaanse invloeden.
Bereiden
- Verhit de olie in een grote braadpan of tajine en bak hierin de kip op een hoge stand, tot het vlees aan alle kanten gekleurd is. Neem de kip uit de pan en voeg de ui en komijn toe aan het bakvet.
- Fruit al roerend circa 8 minuten op middelhoge stand. Halveer de pruimen en verwijder de pit.
- Leg de kip terug op de uien en voeg de pruimen, kaneel en bouillon toe. Stoof afgedekt circa 40 minuten op een lage stand tot de kip gaar is.
- Bereid intussen de couscous en roer de ras el hanout erdoor. Bestrooi met de munt.
- Serveer de kiptajine met de couscous, bestrooid met de pistachenoten.
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 6 kipdijfilets of 6 kipfilets
- 2 uien (in ringen)
- 3 theelepels komijnpoeder (djinten)
- 6 pruimen
- 0.5 theelepel kaneelpoeder
- 200 milliliter kippenbouillon
- 250 gram couscous
- 2 eetlepels ras el hanout
- 1 eetlepel munt (fijngehakt)
- 5 eetlepels pistachenoten