Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Klassieke witte asperges met beenham, aardappeltjes en kruidenbotersaus

4 personen
60 minuten
BereidingswijzeIngrediënten
Gesponsord artikel

Een klassiek gerecht met witte asperges, beenham, aardappeltjes en een kruidenboter saus. Nieuw is de boter die je hiervoor gebruikt: Flora plant, een vol en romig plantaardig alternatief voor roomboter. Gemaakt van enkel 100% natuurlijke, plantaardige ingredienten.

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 ° graden.
  2. Leg de beenham in het midden van de oven en bak deze afhankelijk van de dikte in 45-60 minuten gaar. Haal de beenham alvorens het serveren uit de oven en snijd in plakken.
  3. Halveer eventuele grote krieltjes en kook de krieltjes vervolgens in 15 minuten gaar. Giet af en doe de deksel terug op de pan.
  4. Schil en snijd de harde onderkant van de witte asperges en doe de asperges samen met de schillen en afsnijdsels in een ruime pan waarin ze in hun geheel plat kunnen liggen.
  5. Kook de asperges in ruim kokend water met een mespunt zout en de deksel op de pan voor 10 minuten.
  6. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in de pan nagaren.
  7. Snijd ondertussen de dragon en krulpeterselie fijn.
  8. Smelt Flora Plant in een steelpan op laag vuur en zet wanneer het geheel gesmolten is het vuur uit.
  9. Voeg citroensap en -rasp en de fijngesneden kruiden toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper.
  10. Leg op ieder bord 2-3 plakken beenham en verdeel hier de witte asperges en aardappeltjes over.
  11. Giet tot slot de kruidenbotersaus over de asperges en serveer direct!

Smakelijk!

  • 1 kilo witte asperges
  • 800 gram krieltjes
  • 250 gram gebraden beenham
  • 100 gram Flora Plant
  • 5 gram dragon
  • 5 gram krulpeterselie
  • ½ citroen, sap en rasp
  • zout en peper naar smaak
aardappelsaspergesdragonFlora Plantkrieltjespeterseliestreekproducten

Ook interessant

Smashburger
Recepten

Smashburger op het lekkerste bakkersbroodje van...

rijstschotel met pikante zalm en paksoi
Recepten

Rijstschotel met pikante zalm en paksoi

Kipshoarma met knoflooksaus
Recepten

Kipshoarma met knoflooksaus en zoetzure ui

Gebakken zalm gekaramelliseerde witlof en ei
Recepten

Gebakken zalm met gekaramelliseerde witlof en ei

Recepten

Gerookte zalm met geroosterde asperges en...

Recepten

Rundersteak met Oosterse asperges uit de wok

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Streek_ad-314x314-2021-1.jpg
  • JL-Streek_ad-314x314-2021-2.jpg
  • JL-Streek_ad-314x314-2021-3.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?