
Hoofdgerecht
Klassieke witte asperges met beenham, aardappeltjes en kruidenbotersaus
4 personen
60 minuten
Gesponsord artikel
Een klassiek gerecht met witte asperges, beenham, aardappeltjes en een kruidenboter saus. Nieuw is de boter die je hiervoor gebruikt: Flora plant, een vol en romig plantaardig alternatief voor roomboter. Gemaakt van enkel 100% natuurlijke, plantaardige ingredienten.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 ° graden.
- Leg de beenham in het midden van de oven en bak deze afhankelijk van de dikte in 45-60 minuten gaar. Haal de beenham alvorens het serveren uit de oven en snijd in plakken.
- Halveer eventuele grote krieltjes en kook de krieltjes vervolgens in 15 minuten gaar. Giet af en doe de deksel terug op de pan.
- Schil en snijd de harde onderkant van de witte asperges en doe de asperges samen met de schillen en afsnijdsels in een ruime pan waarin ze in hun geheel plat kunnen liggen.
- Kook de asperges in ruim kokend water met een mespunt zout en de deksel op de pan voor 10 minuten.
- Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in de pan nagaren.
- Snijd ondertussen de dragon en krulpeterselie fijn.
- Smelt Flora Plant in een steelpan op laag vuur en zet wanneer het geheel gesmolten is het vuur uit.
- Voeg citroensap en -rasp en de fijngesneden kruiden toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper.
- Leg op ieder bord 2-3 plakken beenham en verdeel hier de witte asperges en aardappeltjes over.
- Giet tot slot de kruidenbotersaus over de asperges en serveer direct!
Smakelijk!
- 1 kilo witte asperges
- 800 gram krieltjes
- 250 gram gebraden beenham
- 100 gram Flora Plant
- 5 gram dragon
- 5 gram krulpeterselie
- ½ citroen, sap en rasp
- zout en peper naar smaak