
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Klassieke BBQ-worst Amerikaanse stijl
4 personen
20 minuten
Op zoek naar een verrassende variatie voor een BBQ-worstje? Probeer deze klassieke BBQ-worst Amerikaanse stijl van Ralph de Kok eens! Een heerlijke hotdog met coleslaw, radijsjes en limoenmayonaise. Perfect voor de zomer!
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan en zorg voor een medium hoge temperatuur van ca. 150 graden.
- Snijd de worstjes aan 1 kant kruislings in en leg ze op de barbecue.
- Grill de worstjes 1 ca. 12 minuten gaar, draai ze elke 3 minuten.
- Snijd de radijsjes flinterdun en doe ze in een bakje met ijskoud water en laat ze minimaal 10 minuutjes staan. Doe ze dan bij de coleslaw.
- Meng de mayonaise met het limoensap in een schaaltje door elkaar. Voeg er ruim peper en een snufje zout aan toe.
- Bestrijk de worstjes met barbecuesaus en leg ze nog heel eventjes terug op de barbecue, op een indirecte hitte zone (dus niet rechtstreeks boven de kooltjes).
- Snijd de broodjes aan de bovenkant in en besmeer met de limoenmayonaise. Schep er de coleslaw overheen en plaatst de gegrilde worstjes erbovenop.
- Doe er nog wat extra barbecuesaus op.
- Garneer met wat grof gehakte peterselie
- 4 pistoletjes
- 4 BBQ-worstjes
- 1 bakje coleslaw
- ¼ bosje radijsjes, in dunnen plakjes gesneden
- ¼ bosje peterselie, grof gehakt
- 4 eetlepels mayonaise
- ½ limoen (sap)
- barbecuesaus
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 4 broodjes (afbak baguettes)