Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Hoofdgerecht

Klassieke BBQ-worst Amerikaanse stijl

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Op zoek naar een verrassende variatie voor een BBQ-worstje? Probeer deze klassieke BBQ-worst Amerikaanse stijl van Ralph de Kok eens! Een heerlijke hotdog met coleslaw, radijsjes en limoenmayonaise. Perfect voor de zomer!

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan en zorg voor een medium hoge temperatuur van ca. 150 graden.
  2. Snijd de worstjes aan 1 kant kruislings in en leg ze op de barbecue.
  3. Grill de worstjes 1 ca. 12 minuten gaar, draai ze elke 3 minuten.
  4. Snijd de radijsjes flinterdun en doe ze in een bakje met ijskoud water en laat ze minimaal 10 minuutjes staan. Doe ze dan bij de coleslaw.
  5. Meng de mayonaise met het limoensap in een schaaltje door elkaar. Voeg er ruim peper en een snufje zout aan toe.
  6. Bestrijk de worstjes met barbecuesaus en leg ze nog heel eventjes terug op de barbecue, op een indirecte hitte zone (dus niet rechtstreeks boven de kooltjes).
  7. Snijd de broodjes aan de bovenkant in en besmeer met de limoenmayonaise. Schep er de coleslaw overheen en plaatst de gegrilde worstjes erbovenop.
  8. Doe er nog wat extra barbecuesaus op.
  9. Garneer met wat grof gehakte peterselie
  • 4 pistoletjes
  • 4 BBQ-worstjes
  • 1 bakje coleslaw
  • ¼ bosje radijsjes, in dunnen plakjes gesneden
  • ¼ bosje peterselie, grof gehakt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • ½ limoen (sap)
  • barbecuesaus
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 broodjes (afbak baguettes)
BBQRalph de Kokzomer

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Ralph de Kok

Ralph de Kok

Ralph is opgegroeid in het Brabantse Cuijk. Een echte BBQ-professional uit onze eigen streek! Ralph houdt zich al jaren bezig met barbecueën en buitenkoken en is o.a. bekend van SBS6, RTL 4 en 24Kitchen. Hij kookt het liefst met verse, pure producten en deelt graag zijn BBQ-tips met jou.

Meer artikelen van Ralph

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?