
Hoofdgerecht
Kleurrijke couscoussalade
4 personen
25 minuten
Bereidingwijze
- Stoom de zoete aardappels in circa 8 minuten gaar. Bereid intussen de couscous in de bouillon.
- Rasp de sinaasappel en verdeel het vruchtvlees in partjes. Rooster de zonnebloempitten in een droge, hete koekenpan.
- Meng de wortel met de aardappel, kool, biet, zonnebloempitten, sinaasappelpartjes, -rasp en kikkererwten.
- Kook de eieren zacht. Pureer de koriander met de peterselie, honing, azijn, groene peper, kaneel en olijfolie. Giet deze dressing over de groenten en meng goed.
- Schep de couscous in kommen en leg de groenten erop. Leg de gehalveerde eieren op de salade.
- 3 zoete aardappels (geschild, in partjes)
- 250 gram couscous
- 250 milliliter groentebouillon (heet)
- 1 sinaasappel (schoongeboend)
- 4 eetlepels zonnebloempitten
- 150 gram wortels (koelvers, in dunne reepjes)
- 150 gram rodekolen (fijngesneden)
- 3 bieten (in blokjes)
- 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
- 4 eieren
- 1 bosje koriander (fijngehakt)
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels appelazijn
- evt. 0.5 groene peper (zonder zaadjes)
- 0.5 theelepel kaneelpoeder
- 5 eetlepels olijfolie