
Hoofdgerecht
Knapperige in gember gemarineerde tofu met spinazie
4 personen
20 minuten
Deze heerlijke combinatie van rijst, tofu en spinazie laat je versteld staan! Zeker met gember heeft dit gerecht lekker veel pit.
Overige tijden
Voorbereiding
Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom. Snijd de tofu in blokjes en schep goed door de marinade. Laat circa 1 uur marineren en schep af en toe om.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160ºC. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Kook de rijst.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en roerbak hierin de tofu op middelhoge stand in een paar minuten knapperig. Schep in een ovenschaal en zet in de warme oven.
- Verhit de rest van de olie met de knoflook in dezelfde koekenpan op middelhoge stand, tot de knoflook licht bruist maar nog niet is verkleurd. Roerbak hierin de spinazie 1 minuut tot deze net geslonken is. Breng op smaak met zout en peper en schep direct op borden. Verdeel de tofu erover en bestrooi met de sesam. Serveer met de rijst.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 565 kcal |
Koolhydraten | 62 g |
Eiwit | 28 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 3 g |
Vezels | 5 g |
Zout | 0,8 g |
- 500 gram tofu (van blok)
- 2 eetlepels sesamzaad
- 300 gram basmatirijst
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 600 gram spinazie (panklaar)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel sesamolie