Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Bijgerecht, Voorgerecht

Knolselderij uit de oven met mosterdjus

4 personen
205 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Geen seizoensgroente is zo veelzijdig als de knolselderij. Probeer hem eens in meer gerechten, zoals dit gerecht met krieltjes en mosterdjus.

Overige tijden

  • 180 minuten oventijd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Boen de knolselderij schoon, verwijder eventuele wortels en snijd de knol aan de onderkant bij zodat hij goed blijft staan. Prik de knol helemaal rondom in met een scherp mes.
  2. Meng de olijfolie met de boter en een flinke snuf zout. Zet de knol in een ovenschaal en wrijf rondom in met het botermengsel. Leg de tijm en knoflook ernaast. Rooster de knol in de oven in circa 3 uur helemaal gaar. Bedruip de knol elk half uur met wat botermengsel.
  3. Neem de knol uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Schenk het bakvocht en de teentjes gepofte knoflook in een pannetje. Voeg de witte wijn toe en kook circa 3 minuten. Verwijder de knof­ look. Voeg de mosterd en crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door en kook in tot een gladde jus.
  4. Snijd de knolselderij in parten en serveer met de jus. Lekker met ovengebakken krieltjes en een groene salade.

Bereidingstip

Liever iets minder calorieën? Vervang de crème fraîche in dit recept door kookroom light en gebruik de helft minder boter.

Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
6 g
Vezels 14 g
Zout 0,6 g
  • 1 knolselderij (ca. 1.2 kg)
  • 25 milliliter olijfolie
  • 25 gram boter (zacht)
  • 2 takjes tijm
  • 4 teentjes knoflook (geplet)
  • 50 milliliter witte wijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels crème fraîche
gezondknolselderijkrieltjesovengerechtvegavegetarisch

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?