
Hoofdgerecht
Knolselderij uit de oven met mosterdjus
4 personen
25 minuten
Deze knolselderij uit de oven is heerlijk van smaak en vegetarisch! Wil je liever iets minder calorieën? Vervang dan de crème fraîche in dit recept door kookroom light en gebruik de helft minder boter. Perfect voor een gezonde start van 2022!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170ºC. Boen de knolselderij schoon, verwijder eventuele wortels en snijd de knol aan de onderkant bij zodat hij goed blijft staan. Prik de knol helemaal rondom in met een scherp mes.
- Meng de olijfolie met de boter en een flinke snuf zout. Zet de knol in een ovenschaal en wrijf rondom in met het botermengsel. Leg de tijm en knoflook ernaast. Rooster de knol in de oven in circa 3 uur helemaal gaar. Bedruip de knol elk half uur met wat botermengsel.
- Neem de knol uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Schenk het bakvocht en de teentjes gepofte knoflook in een pannetje. Voeg de witte wijn toe en kook circa 3 minuten. Verwijder de knof look. Voeg de mosterd en crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door en kook in tot een gladde jus.
- Snijd de knolselderij in parten en serveer met de jus. Lekker met ovengebakken krieltjes en een groene salade.
- 1 knolselderij (ca. 1.2 kg)
- 25 milliliter olijfolie
- 25 gram boter (zacht)
- 2 takjes tijm
- 4 teentjes knoflook (geplet)
- 50 milliliter witte wijn
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels crème fraîche