
Bijgerecht, Voorgerecht
Knolselderijcappuccino met notenbrood en pesto
4 personen
30 minuten
Werkwijze
- Smelt de boter in een soeppan. Schep de knolselderij erdoor en bak zachtjes 2-3 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en kook 13-15 minuten, tot de knolselderij gaar is.
- Pureer intussen de ingrediënten voor de pesto grof. Verhit in een steelpan de kerrie en olijfolie tot deze geuren. Roer de slagroom erdoor, schenk dit mengsel in een maatbeker en klop de room bijna stijf.
- Pureer de soep en giet in de glazen. Schep de kerrieroom erop. Serveer het notenrood met de pesto erbij.
Bereidingstips
- Vervang de kerrie in dit recept door kurkuma, cayenneper, chilipoeder of komijnpoeder.
- Maak een pesto met hazelnoten of amandelen in plaats van walnoten.
- Bewaar pesto die over is met een extra laagje olie erop afgedekt een paar dagen in de koelkast.
- Bak zelf notenbrood:
- Voeg aan 1 pak mix voor volkorenbrood 300 ml lauwwarm water, 20 gram boter, olijfolie en 200 gram grof gehakte (wal) noten toe.
- Laat het deeg circa 45 minuten rijzen. Bak het brood daarna in de oven (200ºC) in circa 25 minuten gaar.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 770 kcal |
Koolhydraten | 21 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
69 g 17 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,1 g |
- 300 gram knolselderij uit eigen streek (geschild, in blokjes)
- 25 gram boter
- 250 milliliter groentebouillon
- 150 milliliter melk
- 0.5 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 milliliter slagroom
- 4 sneeën notenbroden
- 1 bosje peterselie of
- 1 bosje basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram walnoten
- 125 milliliter olijfolie