Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Voorgerecht

Knolselderijcappuccino met notenbrood en pesto

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Eens wat anders dan een normale soep met kerst? Ga dan voor cappucino gemaakt van knolselderij uit eigen streek, geserveerd met notenbrood en pesto. Een heerlijk vegetarisch voorgerecht tijdens het kerstdiner!

Benodigdheden

  • 4 glazen of
  • 4 hoge kopjes

Werkwijze

  1. Smelt de boter in een soeppan. Schep de knolselderij erdoor en bak zachtjes 2-3 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en kook 13-15 minuten, tot de knolselderij gaar is.
  2. Pureer intussen de ingrediënten voor de pesto grof. Verhit in een steelpan de kerrie en olijfolie tot deze geuren. Roer de slagroom erdoor, schenk dit mengsel in een maatbeker en klop de room bijna stijf.
  3. Pureer de soep en giet in de glazen. Schep de kerrieroom erop. Serveer het notenrood met de pesto erbij.

Bereidingstips

  • Vervang de kerrie in dit recept door kurkuma, cayenneper, chilipoeder of komijnpoeder.
  • Maak een pesto met hazelnoten of amandelen in plaats van walnoten.
  • Bewaar pesto die over is met een extra laagje olie erop afgedekt een paar dagen in de koelkast.
  • Bak zelf notenbrood:
    • Voeg aan 1 pak mix voor volkorenbrood 300 ml lauwwarm water, 20 gram boter, olijfolie en 200 gram grof gehakte (wal) noten toe.
    • Laat het deeg circa 45 minuten rijzen. Bak het brood daarna in de oven (200ºC) in circa 25 minuten gaar.
Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
69 g
17 g
Vezels 8 g
Zout 1,1 g
  • 300 gram knolselderij uit eigen streek (geschild, in blokjes)
  • 25 gram boter
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 150 milliliter melk
  • 0.5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 milliliter slagroom
  • 4 sneeën notenbroden
  • 1 bosje peterselie of
  • 1 bosje basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram walnoten
  • 125 milliliter olijfolie
culinairkerstknolselderijlekkerstewensenuit eigen streekvegetarisch

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?