
Lunch, Voorgerecht
Knolselderijsoep met rode ui-crostini
4 personen
35 minuten
Soep gemaakt van knolselderij met een zelfgemaakte crostini met rode ui. Wist je dat onze knolselderij rechtstreeks uit Venlo komt? Bekijk hier meer over onze streekproducten!
Werkwijze
- Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en paprikapoeder.
- Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak deze 2 minuten mee.
- Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met deksel 20 minuten.
- Verwarm de ovengrill. Fruit voor de crostini de uiringen in de rest van de olie.
- Voeg de suiker en 1 eetlepel water toe en stoof 3 minuten.
- Rooster het brood licht onder de grill. Voeg de room bij de soep en pureer de soep. Schep de bosui erdoor.
- Verdeel de rode ui en kaas over het brood en gratineer onder de grill.
- Serveer de soep in kommetjes en leg de crostini erop of ernaast.
Smakelijk!
Variatietips
- Vervang bosui door dille.
- Neem in plaats van paprikapoeder kerriepoeder of schep 1 eetlepel grove mosterd door de soep.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 375 kcal |
Koolhydraten | 31 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 9 g |
- 3 eetlepels olijfolie of 3 eetlepels arachideolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 500 gram knolselderij (geschild, in stukjes)
- 150 gram aardappels (geschild, in stukjes)
- 700 milliliter groentebouillon van tablet of 700 milliliter kruidenbouillon van tablet
- 100 milliliter kookroom of 100 milliliter demi crème fraîche
- 1 lente-/bosui (in ringen)
- 2 rode uien (in ringen)
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 75 gram oude kaas (geraspt)
- 2 bruine pistolets (opengesneden) of 1 klein bruin stokbrood