
Hoofdgerecht
Knolselderij-stamppot met pancettaspekjes en rucola
4 personen
30 minuten
Op zoek naar een lekker stamppotrecept? Probeer deze heerlijke stamppot met knolselderij uit eigen streek, pancettaspekjes en rucola!
Benodigdheden
Stamper
Bereidingswijze
- Schil de knolselderij en snijd deze in stukken gelijk in grootte aan de aardappelstukken. Kook de knolselderij met de aardappel in 20 minuten gaar.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de pancetta met de knoflook in 4 minuten, tot deze knapperig is. Verwarm de melk.
- Giet de knolselderij met de aardappel af. Schenk de melk in de pan en stamp het geheel tot een smeuïge stamppot.
- Schep de rucola met de olijven, de pancetta en peper naar smaak door de stamppot en schep op 4 borden.
Variatietip
Voeg voor een extra mediterrane smaak ook gesneden zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitten toe aan de stamppot.
Weetje
Knolselderij geeft de stamppot een zachtzoete smaak!
Het lekkerste komt van eigen Bodem!
Benieuwd naar meer recepten van onze telers, waar zij gebruik maken van de mooiste versproducten? Ga naar https://vaneigenbodem.nl/recepten
- 1 à 2 knolselderij (1,2 kg)
- 1,2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 2 el olijfolie
- 200 g pancetta (dikke plak) in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 ml melk
- 75 g rucola
- 75 g zwarte olijven zonder pit, grofgehakt