
Hoofdgerecht
Knolselderijstamppot met zoete aardappel, bleekselderij en saucijsjes
4 personen
30 minuten
Een lekker Nederlands gerecht. Deze stamppot van knolselderij en zoete aardappel zit vol groente, lekker en gezond.
Bereidingswijze
- Kook de knolselderij en zoete aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de bleekselderij in 6-8 minuten beetgaar.
- Giet de knolselderij en zoete aardappels af. Doe ze terug in de pan en kook zachtjes droog. Stamp ze grof met zout en peper. Schep de bleekselderij door de stamppot en houd even warm.
- Prik de saucijsjes in met een vork en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Verhit de grillpan en gril hierin de worstjes in 7-8 minuten goudbruin en gaar. Serveer op of bij de stamppot. Bestrooi met het loof van de bleekselderij en serveer met de mosterd.
Bereidingstip
Voeg aan de dit recept 1 theelepel komijnpoeder of ras el hanout toe.
Vervang de mosterd in deze knolselderijstamppot door piccalilly.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 390 kcal |
Koolhydraten | 37 g |
Eiwit | 21 g |
Vet Waarvan verzadigd |
15 g 4 g |
Vezels | 11 g |
Zout | 2 g |
- 1 knolselderij (geschild, in blokjes, ca. 600 g)
- 600 gram zoete aardappels (geschild, in stukken)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 bleekselderij (in schuine stukken, loof apart)
- 4 saucijzen
- 4 eetlepels grove mosterd of
- 4 eetlepels mosterd