
Ontbijt
Kokosontbijt met mango en granola
4 personen
35 minuten
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160ºC. Hak voor de granola de noten grof en meng met de havervlokken, een mespunt kaneel en een snufje zout. Verwarm de honing met de olie tot de honing helemaal vloeibaar is en schep door de haver en noten. Spreid dit mengsel uit over de bakplaat en bak de granola circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat helemaal afkoelen op de bakplaat en schep dan de kokos erdoor. Bewaar de granola in een goed afgesloten pot.
Bereidingswijze voor het kokosontbijt
- Snijd het vruchtvlees van de mango en sinaasappel in kleine blokjes en schep door elkaar. Verdeel een laagje fruit over 4 glazen.
- Schep hierop de kokos‘yoghurt’ en granola. Bestrooi met (geroosterde) kokossnippers. Klaar is je kokosontbijt!
Meer inspiratie opdoen voor ontbijtrecepten? Klik dan hier!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 590 kcal |
Koolhydraten | 68 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
36 g 11 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 0,2 g |
- 1 mango
- 1 sinaasappel
- 300 milliliter kokosyoghurt
- kokosschaafsel (om te bestrooien)
- 50 gram hazelnoten of 50 gram amandelen of 50 gram walnoten
- 200 gram havervlokken
- kaneelpoeder
- 50 gram honing
- 50 gram zonnebloemolie of 50 gram kokosolie
- 4 eetlepels kokosschaafsel of 4 eetlepels kokosrasp