
Hoofdgerecht
Kokosrijst met gemengde bonen en garnalen
4 personen
40 minuten
Kokosrijst met gemengde bonen en garnalen, heerlijke combinaties van pittige, frisse en zoete smaken.
Werkwijze
- Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, rode peper en paprika toe en bak 1 minuut.
- Voeg alle bonen toe en bak circa 15 minuten op een lage stand. Breng de kokosmelk met 150 ml water en de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
- Vervolgens voeg je de rijst toe en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de kokosmelk. Voeg de gekookte rijst toe aan de bonen en schep voorzichtig om, zodat de bonen en de rijst mengen maar niet breken.
- De volgende stap is het toevoegen van de rest van de olie en bak 1 minuut op middelhoge stand. Voeg de garnalen toe en bak afgedekt circa 8 minuten op een lage stand, tot de garnalen gaar zijn.
- Roer de limoenrasp en -sap door de kokosrijst met gemengde bonen en garnalen, vervolgens strooi je de koriander erover.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 680 kcal |
Koolhydraten | 62 g |
Eiwit | 36 g |
Vet Waarvan verzadigd |
30 g 9 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 2,1 g |
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 0.5 rode peper (in ringetjes)
- 1 groene paprika (in blokjes)
- 0.5 blik witte bonen
- 0.5 blik zwarte bonen
- 0.5 blik kidneybonen
- 150 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 200 gram rijst
- 500 gram grote garnalen
- 2 limoenen (rasp en sap)
- 1 bosje koriander (grof gehakt)