
Bijgerecht, Lunch, Salades, Voorgerecht
Komkommer-kiwisalade met kip
4 personen
20 minuten
Een lekkere, frisse salade met groente én fruit: probeer deze komkommer-kiwisalade eens! Lekker als lunch, voorgerecht of om te serveren bij de BBQ.
Bereidingswijze
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Schil de kiwi en snijd in schijfes. Snijd de schijfjes door vieren.
- Schaaf de komkommer in lange linten
- Snijd de kip in reepjes
- Schep de kiwi, kip en komkommer losjes door elkaar en verdeel over de veldsla.
- Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi naar smaak met de koriander.
Bereidingstip
Vervang de kip door reepjes gekookte ham.
Liever een vegetarische salade? Neem dan mozzarella in plaats van kip.
- 6 kiwi's
- 200 gram gerookte kipfilet
- 1 komkommer
- 75 gram veldsla
- 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
- voor de dressing:
- 100 milliliter olijfolie
- 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
- 1 citroen (sap)
- 1 theelepel citroenrasp