
Hoofdgerecht
Komkommer-kokoscurry
4 personen
20 minuten
Deze vegetarische kokoscurry met komkommer uit eigen streek zet je in een handomdraai op tafel en is ook nog eens ontzettend lekker.
Bereidingswijze
- Kook de rijst. Halveer intussen de komkommers in de lengte.
- Verwijder de zaadlijsten met een scherpe theelepel en snijd de komkommer in halve plakken van 1 cm dik.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de currypasta, rode peper en knoflook 2-3 minuten. Voeg het limoensap en de komkommerplakjes toe en roerbak 2-3 minuten.
- Giet de kokosmelk erbij en stoof nog 3-4 minuten. Bestrooi de curry met de limoenrasp en koriander. Serveer met de rijst.
Bereidingstip
Vervang de currypasta en rode peper door geraspte gemberwortel, chilipepervlokken en een scheutje sesamolie.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 365 kcal |
Koolhydraten | 62 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
10 g 4 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 0,2 g |
- 300 gram witte rijst
- 2 komkommers
- 2 eetlepels wokolie of 2 eetlepels arachideolie
- 1 eetlepel currypasta
- 1 kleine rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 limoen (rasp en sap)
- 200 milliliter kokosmelk
- 4 takjes koriander (om te garneren)