
Komkommerhapjes met avocado
Door Jan Linders
Wil je een gezond borrelhapje maken? Ga dan aan de slag met deze komkommerhapjes met avocado!
Bereidingswijze
- Schaaf van 1 komkommer lange linten.
- Snijd de andere komkommer in circa 8 stukken en hol ze uit met een lepeltje of appelboor.
- Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees met citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
- Meng de ui door 2/3 van de avocadopuree.
- Leg de komkommerlinten naast elkaar en bestrijk de linten met 1 eetlepel avocadopuree. Vorm rolletjes en zet ze rechtop. Verdeel de pijnboompitten erover.
- Meng de rest van de avocado met de roomkaas.
- Vul de komkommerbakjes met dit mengsel en garneer met reepjes tomaat en wat plukjes tuinkers.
Meer borrelhapjes bekijken? Klik dan hier!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 90 kcal |
Koolhydraten | 3 g |
Eiwit | 2 g |
Vet Waarvan verzadigd |
7 g 2 g |