
Bijgerecht, Borrelhapje, Traktatie
Komkommerrolletjes vol knapperige groenten
10 personen
20 minuten
Binnen een handomdraai staan deze komkommerrolletjes vol knapperige groenten op tafel. Super leuk voor een traktatie of bij de borrel. Heerlijk met komkommers uit eigen streek!
Bereidingswijze
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de wortel in lange dunne plakken en snijd die plakken vervolgens in dunne reepjes van circa 5 cm lang.
- Leg de komkommer plat op een snijplank en schaaf aan een kant met een kaasschaaf 5 plakken van de komkommer. Draai de komkommer om en schaaf zo nog 5 plakken van de komkommer. Het middelste deel met zaadjes wordt niet gebruikt.
- Dep de komkommerplakken droog met keukenpapier. Besmeer een kant van een komkommerplak dun met roomkaas en bestrooi met peper en eventueel wat zout.
- Leg een paar reepjes paprika, wortel en een pluk dille op het uiteinde van de komkommerplak. Zorg ervoor dat de dille een klein beetje uitsteekt.
- Serveer de komkommerrolletjes vol knapperige groenten op een mooi bord.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 75 kcal |
Koolhydraten | 3 g |
Eiwit | 2 g |
Vet Waarvan verzadigd |
6 g 4 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,2 g |
- 1 kleine gele paprika
- 1 kleine rode paprika
- 1 winterpeen (geschrapt)
- 1 komkommer
- 185 gram roomkaas (bakje)
- 1 bosje verse dille