
Bijgerecht, Lunch
Komkommersalade met mango en granaatappel
4 personen
20 minuten
Een frisse komkommersalade met mango en granaatappel. Heerlijk met geroosterde kip uit de oven. Extra lekker door de komkommer uit eigen streek. Probeer hem zelf eens! Tip: Maak eventueel komkommerslierten met behulp van een spiraalsnijder.
Bereidingswijze
- Schaaf de komkommer in dunne plakken.
- Snijd de mango in dunne repen.
- Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes eruit boven een kom door met een pollepel op de schil te slaan.
- Schep de komkommer, mango, granaatappelpitjes, taugé en munt door elkaar.
- Breng op smaak met limoensap en (chili)peper.
- Serveer de komkommersalade met mango en granaatappel op een mooie schaal.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 90 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
1 g 0 g |
- 1 komkommer (gewassen)
- 1 mango (geschild, rijp)
- 1 granaatappel of
- 100 gram granaatappelpitjes
- 100 gram taugé (afgespoeld)
- 0.5 bosje munt (grof gehakt)
- 0.5 limoen (sap)