
Komkommersalade met mango en granaatappel
Door Jan Linders
Probeer deze komkommersalade eens. Het zoete van de mango en het frisse van de komkommer vormen een perfecte zomerse combinatie.
Werkwijze
- Schaaf de komkommer in dunne plakken.
- Snijd de mango in dunne repen.
- Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes eruit boven een kom door met een pollepel op de schil te slaan.
- Schep de komkommer, mango, granaatappelpitjes, taugé en munt door elkaar.
- Breng op smaak met limoensap en (chili)peper.
- Lekker met geroosterde kip uit de oven.
Bereidingstip
Maak eventueel komkommerslierten met behulp van een spiraalsnijder.
Gebruik aalbessen in plaats van granaatappelpitjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 90 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
1 g 0 g |