
Voorgerecht
Komkommersoep met gerookte kip
2 personen
15 minuten
Koude soep: heerlijk verfrissend op warme dagen. Deze komkommersoep met gerookte kip is daar perfect voor. Heerlijk door de komkommer uit eigen streek! Gebruik ook eens bieslook of bosui in plaats van dille óf gebruik eens geraspte mierikswortel in plaats van mosterd. Beide lekker!
Bereidingswijze
- Pureer de komkommer met de sjalotjes, yoghurt, bouillon, mosterd, limoensap en 1 eetlepel dille in een blender of met een staafmixer tot een soep.
- . Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de soep afgedekt in de koelkast, dit kan ook een dag van tevoren.
- Verdeel de soep over kommen of glazen en verdeel de kipreepjes erover. Bestrooi de komkommersoep met gerookte kip met de rest van de dille.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 235 kcal |
Koolhydraten | 15 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
6 g 3 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 1,8 g |
- 1 grote komkommer (in stukken)
- 3 sjalotjes (grof gesnipperd)
- 400 milliliter yoghurt
- 100 milliliter kippenbouillon (afgekoeld)
- 1 eetlepel mosterd
- 1 limoen (sap)
- 2 eetlepels dille (gehakt)
- 150 gram gerookte kipfilets (in reepjes)