Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Konijnenstoofpotje met kruiden

4 personen
85 minuten
BereidingswijzeIngrediënten
  1. Verwarm de oven voor op 100˚C.
  2. Verhit de boter in een stoofpan en bak de konijnenbouten rondom bruin.
  3. Voeg de ui, knoflook, wortel, prei, lente-ui en champignons toe en bak deze even mee.
  4. Schenk de wijn erbij en voeg de peterselie, bladselderij, salie, rozemarijn, tijm, laurierblaadjes, jeneverbessen en ontbijtkoek toe.
  5. Sluit de pan en laat de konijnenbouten 3 uur in de voorverwarmde oven stoven.
  6. Serveer de konijnenbouten met een winterstampotje van aardappels, pastinaak, ui, bosui, knoflook en verse peterselie.
  • 50 gram boter
  • 600 gram konijnenbouten
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 wortels, in plakjes
  • 1 stengel prei, in ringen
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 150 ml rode wijn
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel bladselderij, fijngesneden
  • 1 eetlepel salie, fijngesneden
  • ½ eetlepel rozemarijn, fijngesneden
  • ½ eetlepel tijm, fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 gedroogde jeneverbessen
  • 4 dikke plakken ontbijtkoek, in blokjes
  • peper en zout
konijnstoof

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?