
Hoofdgerecht
Konijnenstoofpotje met kruiden
4 personen
85 minuten
- Verwarm de oven voor op 100˚C.
- Verhit de boter in een stoofpan en bak de konijnenbouten rondom bruin.
- Voeg de ui, knoflook, wortel, prei, lente-ui en champignons toe en bak deze even mee.
- Schenk de wijn erbij en voeg de peterselie, bladselderij, salie, rozemarijn, tijm, laurierblaadjes, jeneverbessen en ontbijtkoek toe.
- Sluit de pan en laat de konijnenbouten 3 uur in de voorverwarmde oven stoven.
- Serveer de konijnenbouten met een winterstampotje van aardappels, pastinaak, ui, bosui, knoflook en verse peterselie.
- 50 gram boter
- 600 gram konijnenbouten
- 2 uien, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 wortels, in plakjes
- 1 stengel prei, in ringen
- 2 lente-uitjes, in ringen
- 250 gram champignons, in plakjes
- 150 ml rode wijn
- 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
- 1 eetlepel bladselderij, fijngesneden
- 1 eetlepel salie, fijngesneden
- ½ eetlepel rozemarijn, fijngesneden
- ½ eetlepel tijm, fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- 6 gedroogde jeneverbessen
- 4 dikke plakken ontbijtkoek, in blokjes
- peper en zout