
Hoofdgerecht
Oosterse koolsalade met mie en gepocheerde zalm
4 personen
20 minuten
Lekkere Oosterse koolsalade met gember, sojasaus en mie. geserveerd met gepocheerde zalm. Heerlijk, snel bereid en extra goedkoop.
Werkwijze
- Kook de broccoli. Kook de mie en spoel af met koud water. Meng de mie met de sesamolie en houd apart.
- Meng de gekookte broccoli met de rest van de groenten, sojasaus, zonnebloemolie en limoensap.
- Breng 250 ml water aan de kook met de gember en een snufje zout en pocheer hierin de zalmfilets 5-8 minuten tegen de kook aan.
- Meng de mie met de groenten en verdeel over 4 kommen. Leg de zalm op de salade en bestrooi met de pinda’s en munt.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 910 kcal |
Koolhydraten | 84 g |
Eiwit | 50 g |
Vet Waarvan verzadigd |
39 g 7 g |
Vezels | 13 g |
Zout | 2,7 g |
- 300 gram broccoli (in roosjes)
- 400 gram eiermie
- 2 eetlepels sesamolie
- 250 gram witte kool (fijngesneden)
- 250 gram rode kool (fijngesneden)
- 250 gram wortels (geraspt)
- 3 lente-/bosuitjes (in dunne ringen)
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 limoen (sap)
- 2 eetlepels gemberwortels (geraspt)
- 4 zalmfilets
- 6 eetlepels pinda’s (grof gehakt)
- 1 bosje munt (fijngehakt)