
Hoofdgerecht
Koolvisschotel met witlof en krieltjes
4 personen
20 minuten
Deze koolvisschotel met witlof en krieltjes is een echte aanrader! Heerlijk met witlof uit onze eigen streek, vers van onze teler uit Limburg.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ÂșC. Kook de krieltjes 10 minuten in water met zout en giet af.
- Halveer de witlof in de lengte. Kook 3-4 minuten, giet af en laat uitlekken.
- Bestrooi de koolvis met zout en peper en snijd in 8 stukken. Omwikkel de vis met het ontbijtspek.
- Schep de krieltjes en witlof in een braadslede of ovenschaal om met de olijfolie. Verdeel de koolvis erover met daartussen de knoflook, sinaasappel en tijm. Gaar het gerecht circa 25 minuten in het midden van de oven.
- 750 gram krieltjes met schil
- 800 gram witlof
- 400 gram koolvisfilets (ontdooid)
- 8 plakjes ontbijtspek
- 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
- 1 sinaasappel (in plakken)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel tijm (gehakt)