
Lunch, Ontbijt
Korengoud pantosti met aardbeien, roomkaas en basilicum
2 personen
20 minuten
Maak deze heerlijke Korengoud pantosti met aardbeien uit eigen streek, roomkaas en basilicum. Korengoud brood wordt elke dag gebakken met veel liefde in Kerkrade. Altijd om te smullen dus!
Bereidingswijze
- Meng de boter met 1⁄2 theelepel grof gemalen zwarte peper. Bestrijk de sneetjes brood aan één kant ermee.
- Bestrijk de andere kanten van de sneetjes brood met roomkaas.
- Houd 2 aardbeien apart en snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
- Verdeel over 2 sneetjes wat blaadjes basilicum en de plakjes aardbei.
- Dek af met de andere sneetjes met de roomkaas zijde op de aardbeien.
- Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag en rooster hierin de tosti’s 2-3 minuten per kant.
- Steek de hele aardbeien aan de prikkers. Snijd de tosti’s schuin door, stapel ze en steek de aardbeienprikkers erin.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 545 kcal |
Koolhydraten | 41 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
35 g 22 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 1,4 g |
- 4 sneeën Korengoud brood
- 1 handje verse basilicum (blaadjes) uit eigen streek
- 250 gram aardbeien
- 3 eetlepels boter
- 100 gram roomkaas