
Hoofdgerecht
Krieltjessalade met haring en kappertjesdressing
4 personen
20 minuten
Bereidingswijze
- Kook de krieltjes in circa 8 minuten (afhankelijk van het formaat) beetgaar in water met zout. Giet af, laat uitstomen en laat afkoelen tot lauwwarm.
- Pureer de kappertjes met de mosterd, azijn en olie tot een gladde dressing.
- Schep samen met alle kruiden en de haring door de krieltjes. Bestrooi met de bosui en serveer direct.
- Lekker met geroosterd brood en geraspte bietjes met balsamicoazijn.
Bereidingstip
Deze krieltjessalade smaak ook heerlijk met stukjes zure haring uit een pot.
- 600 gram krieltjes (gehalveerd, geschild)
- 1 eetlepel kappertjes (afgespoeld)
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 bosje krulpeterselie (grof gehakt)
- 1 bosje bieslook (grof gehakt)
- 2 zoute haringen (in stukjes, schoongemaakt)
- 2 lente-/bosuitjes (fijngehakt)