
Hoofdgerecht, Lunch
Romige krieltjessalade met zalm
4 personen
20 minuten
Een heerlijk vullend, gezond gerecht: romige krieltjessalade met zalm. Deze salade kun je ook prima lauwwarm eten en is super makkelijk te maken!
Bereidingswijze
- Kook de krieltjes in circa 15 minuten gaar. Blancheer de sugarsnaps de laatste minuut mee. Giet af en laat uitstomen.
- Meng de crème fraîche met het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Meng de krieltjes en sugarsnaps door de saus. Voeg de zalm, dille, ui, kappertjes en sla toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de krieltjessalade met zalm lauwwarm of laat nog even afkoelen in de koelkast.
- 1 kilogram krieltje (gehalveerd)
- 200 gram sugarsnaps (in dunne reepjes)
- 250 gram crème fraîche
- 1 citroen (sap)
- 200 gram gerookte zalm (in stukjes)
- 0.5 bosje dille (fijngehakt)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 3 eetlepels kappertjes
- 1 zakje veldsla