
Hoofdgerecht
Krokante kipburgers met ovenfriet en koolsla
4 personen
30 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de friet over de bakplaat en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
- Meng de rodekool en spitskool in een kom en roer circa 6 eetlepels dressing, zout en peper erdoor.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de plakken ontbijtspek aan beide kanten knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de kipschnitzels in het bakvet in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
- Leg de hamburgerbroodjes de laatste 3 minuten naast de friet in de oven. Beleg de broodjes met wat koolsla. Leg een kipschnitzel, tomaat en ontbijtspek erop en besprenkel met wat extra dressing. Serveer met de rest van de koolsla en de ovenfriet.
Bereidingstip
Meng de kool voor dit recept al eerder op de dag met de dressing en zet in de koelkast, dan wordt de koolsla zachter van structuur.
Eet je geen vis? Check het etiket van het flesje caesardressing of er ansjovis in de ingrediëntenlijst staat.
- 700 gram ovenfriet
- 200 gram rodekolen (fijngesneden, koelvers)
- 300 gram spitskolen (fijngesneden, koelvers) of 300 gram witte kool (fijngesneden, koelvers)
- 1 flesje caesardressing
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 4 plakken ontbijtspek
- 4 kipschnitzels
- 4 hamburgerbroodjes (opengesneden)
- 2 tomaten (in plakjes)