
Bijgerecht, Salades, Voorgerecht
Kropsla met gemarineerde aardbeien
4 personen
15 minuten
Bij aardbeien denken we misschien niet zo snel aan een salade, maar met deze kropsla met gemarineerde aarbeien verras je iedereen. Zet bijvoorbeeld met de BBQ deze heerlijke salade op tafel. Een verfrissende salade voor tijdens de zonnige zomeravonden, wie wil dat nu niet! Heerlijk met wat stokbrood.
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de marinade met zout en peper en schep de aardbeien erdoor.
- Laat 30 minuten marineren en schep tussendoor om.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ontbijtspekblokjes in circa 5 minuten knapperig.
- Schep de slasoorten in een grote kom om met de aardbeien en spekjes.
- Druppel er nog wat olijfolie over en schep de salade op grote borden.
- Serveer bij de kropsla met gemarineerde aarbeien wat ricotta en maal er wat peper over.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 220 kcal |
Koolhydraten | 6 g |
Eiwit | 7 g |
Vet Waarvan verzadigd |
18 g 5 g |
- 250 gram aardbeien
- 1 theelepel olie
- 100 gram ontbijtspekblokjes
- 1 kropsla (gedroogd,gewassen)
- 1 handje rucola
- 1 handje waterkers
- 1 eetlepel olijfolie extra vergine
- 4 eetlepels ricotta
- 1 eetlepel witte balsamicoazijn
- 1 theelepel gembersiroop
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 1 theelepel verse tijm (blaadjes losgehaald)
- 1 theelepel citroenrasp