
Bijgerecht, Borrelhapje, Voorgerecht
Kruidencrèmeboter op brood van de barbecue
4 personen
15 minuten
Lekker vers en snel: deze kruidencrèmeboter maak je in een handomdraai. Wij gebruiken boerenbrood in dit recept, maar je kunt uiteraard ook een lekker stokbroodje erbij serveren!
Extra benodigdheden
- mixer met gardes
- spuitzak met gekartelde spuitmond
- barbecue
- rasp
Werkwijze
- Klop de roomboter luchtig met de mixer. Voeg de slagroom geleidelijk en al kloppend toe. Doe hetzelfde met het lauwe water.
- Zet de mixer op een lage stand. Klop de knoflook, gember, tuinkruiden en peper toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe het botermengsel in de spuitzak. Plaats nette toeven in kleine schaaltjes. Verspreid deze schaaltjes over de tafel of verdeel ze per persoon.
- Rooster de plakken brood aan beide kanten 1-2 minuten op de barbecue. Snijd de plakken diagonaal en presenteer met kruidencrèmeboter.
Bekijk ook eens dit recept van de barbecue: Camembert met mangochutney van de barbecue
- 250 gram Melkan ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 100 ml Melkan slagroom
- 100 ml lauw water
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 rode peper, zonder zaad en zaadlijsten fijngesneden
- 1 cm gemberwortel, geraspt
- 5-6 eetlepels fijngesneden tuinkruiden
- 1 Korengoud boerenbrood, in dikke plakken
- peper en zout