Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Borrelhapje, Voorgerecht

Kruidencrèmeboter op brood van de barbecue

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Lekker vers en snel: deze kruidencrèmeboter maak je in een handomdraai. Wij gebruiken boerenbrood in dit recept, maar je kunt uiteraard ook een lekker stokbroodje erbij serveren!

Extra benodigdheden

  • mixer met gardes
  • spuitzak met gekartelde spuitmond
  • barbecue
  • rasp

Werkwijze

  1. Klop de roomboter luchtig met de mixer. Voeg de slagroom geleidelijk en al kloppend toe. Doe hetzelfde met het lauwe water.
  2. Zet de mixer op een lage stand. Klop de knoflook, gember, tuinkruiden en peper toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe het botermengsel in de spuitzak. Plaats nette toeven in kleine schaaltjes. Verspreid deze schaaltjes over de tafel of verdeel ze per persoon.
  4. Rooster de plakken brood aan beide kanten 1-2 minuten op de barbecue. Snijd de plakken diagonaal en presenteer met kruidencrèmeboter.

Bekijk ook eens dit recept van de barbecue: Camembert met mangochutney van de barbecue

  • 250 gram Melkan ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 ml Melkan slagroom
  • 100 ml lauw water
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 rode peper, zonder zaad en zaadlijsten fijngesneden
  • 1 cm gemberwortel, geraspt
  • 5-6 eetlepels fijngesneden tuinkruiden
  • 1 Korengoud boerenbrood, in dikke plakken
  • peper en zout
BBQkruidencrèmeboter

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?