
Hoofdgerecht
Kruidenzalm met ricotta en rauwe ham
4 personen
40 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de ricotta met de citroenrasp, -sap, kruiden, paneermeel en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de zalm aan een kant met dit mengsel en wikkel de rauwe ham eromheen.
- Leg op een bakplaat en bak in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
- Leg intussen de broccoli en tomaatjes op de andere bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zeezout.
- Rooster de groenten (tegelijk met de zalm) circa 15 minuten in de oven. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de zalm met de geroosterde broccoli, tomaatjes en quinoa.
Wijnadvies
Kies bij dit recept een klassieke Bourgogne Chardonnay.
- 125 gram ricotta
- 0.5 citroen (rasp en sap)
- 1 handje platte peterselie
- 1 handje bieslook
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 4 zalmfilets
- 4 plakken rauwe hammen
- 600 gram broccoli (in kleine roosjes)
- 250 gram cherry-/kerstomaatjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 gram quinoa