Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Kruidenzalm met ricotta en rauwe ham

4 personen
40 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Deze maaltijd met ricotta en zalm is een goede avondmaaltijd. De combinatie van zalm en ham doet het altijd goed!

Benodigdheden

  • 2 bakplaten met bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de ricotta met de citroenrasp, -sap, kruiden, paneermeel en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Bestrijk de zalm aan een kant met dit mengsel en wikkel de rauwe ham eromheen.
  3. Leg op een bakplaat en bak in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
  4. Leg intussen de broccoli en tomaatjes op de andere bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zeezout.
  5. Rooster de groenten (tegelijk met de zalm) circa 15 minuten in de oven. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Serveer de zalm met de geroosterde broccoli, tomaatjes en quinoa.

Wijnadvies

Kies bij dit recept een klassieke Bourgogne Chardonnay.

  • 125 gram ricotta
  • 0.5 citroen (rasp en sap)
  • 1 handje platte peterselie
  • 1 handje bieslook
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 4 zalmfilets
  • 4 plakken rauwe hammen
  • 600 gram broccoli (in kleine roosjes)
  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram quinoa
gezondricottazalm

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?